top of page

Скільки разів на день слід годувати собаку?

Не важливо на скільки якісний корм ви підібрали собаці. Якщо не дотримуватися правильного режиму харчування, то організм вашого вихованця може істотно постраждати. Він може розтовстіти або, навпаки, недоотримувати необхідних мінералів і вітамінів. Саме тому багатьох людей цікавить питання: скільки годувати собаку на день?

Адже правильне харчування для улюбленця - це не тільки якісний корм, за допомогою якого він здатний отримувати корисні мікроелементи, а й правильно розрахована кількість прийомів їжі певного обсягу. Також слід враховувати особливості обраного корму - сухого або вологого.


Основні правила годівлі собак


Перед тим, як дати відповідь на те, скільки потрібно годувати собаку, слід розібратися з основними правилами годівлі, які допоможуть улюбленцю вживати їжу в найкомфортніших для нього умовах.

Щоб ваш собака був дійсно щасливим і насолоджувався кожним прийняттям їжі, то обов'язково дотримуйтеся таких правил:

- найкраще підібрати корми супер-преміум класу, які поєднують у собі досить бюджетну ціну і високу якість продуктів;

- годуйте вихованця щодня в один і той самий час, найкраще після прогулянки;

- одна миска призначена для їжі, а в другій має бути свіжа вода;

- не годуйте улюбленця делікатесами для людини - солоною, в'яленою, перченою або копченою їжею, якщо ви хочете організувати правильне натуральне харчування, то використовуйте яловиче м'ясо, або ж придбайте корм, виготовлений з якісних натуральних інгредієнтів (наприклад, "Ласощі з села");

- не подавайте їжу в гарячому або холодному вигляді, вона має бути кімнатної температури.


Скільки разів слід годувати собаку

Якщо вас цікавить, як часто годувати собаку, то в основному все залежить від віку вихованця. Дорослого індивідуума 2 рази на добу. Найкраще робити це після прогулянки. А ось двомісячні цуценята вимагають більш частого харчування. Їхній організм ще формується, тому слід організувати 5-6 порцій на добу для адекватного і правильного розвитку.

У віці від 3 до 6 місяців порції слід зменшити вдвічі - до 3 разів. Годувати цуценят потрібно рівними порціями.

А ось із розміром порцій все заплутаніше. Все залежить від розміру і породи собаки. Деякі види порід сильніше схильні до певних захворювань, тому для них слід підбирати корм із відповідним набором мікроелементів.

Найближчий родич собак - вовк - харчується один раз на добу і їсть досхочу, поглинаючи об'єм їжі, що дорівнює власній вазі. Однак це дикий звір, який веде активний спосіб життя. Собаці слід давати порції набагато менші і не завжди вестися на вмовляння дати добавки.

Якщо ваша собака вагітна або перебуває в періоді лактації, то порції слід збільшити на 25-50%. Якщо в такому разі вихованка не здатна впорається із запропонованою порцією, то розділіть її на 2-3 рази.

Також слід враховувати індивідуальні особливості кожного вихованця. Якщо у собаки проблеми зі шлунком, він погано перетравлює їжу, то найкращим чином буде годувати його часто, але дуже маленькими порціями, щоб не перевантажувати травну систему.


Під час годування собак слід розуміти, що вони, на відміну від кішок, слабко відчувають ситість, тому можуть переїдати, якщо господар буде давати їм занадто великі порції. Слід розуміти, що жирок на боках не є нормальним станом для вихованця, як і ребра, що стирчать.

Ось ви і дізналися, коли потрібно годувати собаку і скільки разів на день. Дотримуючись цих правил і вибираючи супер-преміум корм "Ласощі з села", ви завжди можете розраховувати на те, що ваш улюбленець буде щасливий, ситий і здоровий.

bottom of page