top of page

Чи потрібна улюбленцям різноманітність у їжі

Правильне харчування для кішки для собаки має повністю задовольняти потреби організму в наявності тих чи інших мікроелементів. Саме тому слід обережно використовувати сухий і натуральний корм для котів і собак, оскільки вони не завжди відповідатимуть потребам пухнастиків.

Особливості травної системи котів і собак

Ці улюбленці відрізняються порівняно коротким кишківником, тому залишки корму можуть перебувати в шлунку ще кілька днів. При цьому основною особливістю ШКТ котів і собак є наявність спеціальних ферментів, які адаптуються під склад обраного корму. Таким чином найкраще підбирати однакові натуральні корми для собак і кішок. Організм улюбленців до них звикає і починає виробляти відповідні ферменти, за допомогою яких корисні вітаміни та мінерали, що містяться в складі харчування, адекватно засвоюються.

Якщо занадто часто міняти корм, то організм улюбленців буде перебувати в постійному стресі і витрачати свої ресурси на вироблення все нових і нових ферментів. При цьому їжа буде набагато гірше засвоюватися. Тому підберіть найоптимальніший раціон для вашої кішки або собаки і дотримуйтеся його.


Наявність різних смаків для собак


Як сказано вище, найкраще купити корм для собак і котів одного виду протягом тривалого періоду. Підібравши якісне харчування, ви зможете забезпечити організм улюбленця всіма необхідними мінералами і вітамінами та задовольнити його потреби в якісній їжі.

Однак з віком потреби тварини сильно змінюються. Саме тому багато компаній з виробництва кормів (зокрема й "Ласощі з села) пропонують різні види харчування. Існують різні корми для цуценят, дорослих особин, маленьких, середніх і великих собак, собак у періоді лактації та вагітності, для занадто худих або вгодованих собак. Враховуйте всі ці особливості, підбираючи для вихованця харчування.

Що стосується різноманітних смаків, то купівля харчування з однієї лінійки кормів одного виробника не вважається різкою зміною харчування. Перевіряйте 5 перших інгредієнтів корму, якщо вони збігаються, то тварині не доведеться виробляти нові ферменти для успішного засвоєння їжі.

Якщо в основі кормів є білок (до 4 %), то вони не відрізняються особливими відмінностями. Тому не важливо, чи підберете ви корм з куркою, рибою або м'ясом, якщо базис харчування той самий, то він не викличе стресу в організмі тварини, а ваш улюбленець зможе насолодитися абсолютно новим смаком.



Сушені ласощі як додаткове харчування


Також не забувайте про сушені ласощі для собак. Це джерело великої кількості вітамінів і мінералів. Оскільки найчастіше їх приймають у їжу невеликими порціями, то стресу в організму такий вид харчування не викликає. Сушені ласощі є чудовим варіантом не тільки для того, щоб потішити улюбленця, а й навчити його нових команд. Навіть кішку можна навчити кількох трюків, використовуючи сушені ласощі, які розробили спеціально для них.

Пам'ятайте, що правильне та якісне харчування є основою не тільки для людського здоров'я. Наші пухнастики також бажають почуватися активними та здоровими, а для цього вони мають вживати в їжу продукти, що здатні наситити їхній організм усіма необхідними вітамінами та мінералами.

bottom of page